V&VN MeetUp: Dit is mijn vak! (in Venlo met Pieterbas Lalleman)

12 Mei
Niet aangemeld
Aanmelding gesloten
Open aanbod
Op 1 juli 2023 wordt zeggenschap bij wet vastgelegd. Eind vorig jaar stemde de Tweede Kamer in met een aanpassing van artikel 3 van de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz). Dat zorgt ervoor dat verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten inspraak moeten hebben in hun organisatie als het gaat om het uitoefenen van hun vak. 
Een mooi resultaat, maar wat betekent dit concreet? Hoe verzilver je dat recht in de dagelijkse praktijk in jouw organisatie? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat er naar je wordt geluisterd? En wat heb je daarvoor nodig? In drie verschillende bijeenkomsten op vrijdag 12 mei, tijdens de Dag van de Verpleging, gaan we graag in gesprek over zeggenschap. Van de eerste stappen tot het inspireren van collega’s.

Pieterbas Lalleman

Heb jij ideeën over hoe het beter kan in jouw vak, maar weet je niet hoe je dit kunt aankaarten bij anderen? Of ben je lid van de V(V)AR, maar is het lastig om collega’s in beweging te krijgen? Voor elke bijeenkomst hebben we een inspirerende spreker uitgenodigd waarmee deelnemers in gesprek gaan. 

Bij deze MeetUp is Pieterbas Lalleman (1975) aanwezig. Pieterbas is verpleegkundige en lector Leiderschap aan de Fontys Hogeschool. Hij promoveerde op het thema verpleegkundig leiderschap en werkte mee aan meerdere onderzoeken rondom zeggenschap. Ook is hij voorzitter van het Historisch College FNI van V&VN en weet hij veel over de geschiedenis van het vak. Pieterbas is een spreker die zorgprofessionals op inspirerende wijze laat nadenken over hun eigen rol bij zeggenschap.

Details

Van
10:00
Tot
11:15
Aanmelding mogelijk tot
10 mei
Locatie gegevens
VieCuri Medisch Centrum , Tegelseweg 210, 5912 BL Venlo
Bedrag Basislid
€ 0,00

Klik hier om in te loggen of maak hier een account aan.