ERM-Vroegsignalering van Black Box naar Brain Box

29 Jun
Niet aangemeld
Aanmelding gesloten
Open aanbod
De forensische psychiatrie is een specifiek en complex zorgveld binnen de geestelijke gezondheidszorg. Geweld, delicten en psychopaten zijn vaak de termen die in de media en
publieke opinie blijven hangen. Tegelijk is de zorg voor vaak ernstig getraumatiseerde patienten met persoonlijkheids/ontwikkelingstoornissen en of psychiatrische stoornis in combinatie met agressie problematiek of geweldsdelicten uitdagend en boeiend! Veiligheid binnen de forensische zorg voor patienten en staf, beveiliging van de maatschappij en evidence based werken zijn de kernbegrippen die mij als forensisch verplegingswetenschapper inspireren om ruim 30 jaar in dit veld te werken. Het forensische wetenschappelijk onderzoek speelt zich af op het internationale platform met een sterke link naar de locale praktijk van forensische klinieken. Eén van de uitdagingen daarbij is om ook een link te hebben naar de algemene psychiatrie, zowel logistiek bij de doorstroming van patiënten maar ook bij de ontwikkeling van kennis, strategiëen en instrumenten.

Ik zal bij de lezing op bovenstaande thema's ingaan en dit illustreren met het voorbeeld, vanuit mijn rol als Forensisch Verplegingswetenschapper, hoe we de Methode Vroegsignalering voor patienten met Schizofrenie ontwikkeld hebben vanuit de GGZ naar een internationale erkende riskmanagement strategie binnen de forensische psychiatrie waarbij de ERM [Early Recognition Method]-agressiebeheersing meer centraal staat.

Details

Van
18:30
Tot
20:30
Aanmelding mogelijk tot
23 juni
Bedrag Basislid
€ 20,00
Bedrag Student
€ 15,00
Bedrag Niet-lid
€ 30,00
Bedrag Afdelingslid
€ 0,00

Klik hier om in te loggen of maak hier een account aan.