Wet Zorg en Dwang en expertisegroep GGZ

02 Nov
Niet aangemeld
Aanmelding gesloten
Open aanbod
Vanaf 1 januari 2020 is de Wet zorg en dwang, bekend als de Wzd, van kracht. Samen met de wet verplichte geestelijke gezondheidszorg bekend als de Wvggz, is dit de vervanger van de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen, bekend als Bopz. De Wzd regelt onder welke voorwaarden aan iemand met een psychogeriatrische aandoening of verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een psychische stoornis, tegen zijn wil zorg verleend kan worden, als dat nodig is om te voorkomen dat diegene zichzelf of een ander ernstig benadeelt.

Tijdens het webinar van 2 november aanstaande zal Monique Mulder (CIZ relatiebeheerder WzD) uitleg geven over de Wet zorg en Dwang en wat de rol van het CIZ hierin is. De focus tijdens het webinar zal liggen op de Wzd toets artikel 21 en de procedure aanvraag rechtelijke machtiging.

Sinds enkele maanden is er een Landelijke expertise groep Transferverpleegkundige GGZ. Tijdens het webinar zullen Cynthia Verheezen en Esther van Deijk, transferverpleegkundigen bij Antes en lid van de Landelijke expertise groep Transferverpleegkundige GGZ, een presentatie geven over de psychiatrische patiënten en de wet- en regelgeving.

Details

Van
19:30
Tot
21:30
Aanmelding mogelijk tot
02 november
Locatie gegevens
Online via MS Teams
Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V
Specificatie trainingsdagen
Dinsdag 2 november

Klik hier om in te loggen of maak hier een account aan.