V&VN MeetUp: Dit is mijn vak! (in Alkmaar met Bianca Buurman)

12 Mei
Niet aangemeld
Aanmelding gesloten
Open aanbod
Op 1 juli 2023 wordt zeggenschap bij wet vastgelegd. Eind vorig jaar stemde de Tweede Kamer in met een aanpassing van artikel 3 van de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz). Dat zorgt ervoor dat verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten inspraak moeten hebben in hun organisatie als het gaat om het uitoefenen van hun vak.

Een mooi resultaat, maar wat betekent dit concreet? Hoe verzilver je dat recht in de dagelijkse praktijk in jouw organisatie? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat er naar je wordt geluisterd? En wat heb je daarvoor nodig? In drie verschillende bijeenkomsten op vrijdag 12 mei, tijdens de Dag van de Verpleging, gaan we graag in gesprek over zeggenschap. Van de eerste stappen tot het inspireren van collega’s.

Bianca Buurman

Heb jij ideeën over hoe het beter kan in jouw vak, maar weet je niet hoe je dit kunt aankaarten bij anderen? Of ben je lid van de V(V)AR, maar is het lastig om collega’s in beweging te krijgen? Voor elke bijeenkomst hebben we een inspirerende spreker uitgenodigd waarmee deelnemers in gesprek gaan. Bij deze MeetUp is Bianca Buurman (1977) aanwezig. 
Behalve voorzitter van V&VN, is ze ook hoogleraar Acute Ouderenzorg aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder adviseerde Bianca als Chief Nursing Officer (CNO) de bewindslieden van het ministerie van VWS over verpleegkundige en verzorgende vraagstukken. Ze maakt zich sterk voor meer zeggenschap, ​opleidingsmogelijkheden en loopbaanperspectief voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Details

Van
14:00
Tot
15:15
Aanmelding mogelijk tot
10 mei
Locatie gegevens
Revalidatiecentrum Magentazorg, Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp
Accreditatie
wordt aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V
Bedrag Basislid
€ 0,00

Klik hier om in te loggen of maak hier een account aan.